کد خبر: 1319044
تاریخ انتشار: ۳۰ شهريور ۱۴۰۴ - ۲۳:۰۰
گفت‌وگوی «جوان» با سیاوش چراغی‌پور از بازیگران باسابقه تئاتر و سینما
نگرش جهانی حاکم بر سینمای کودک به قصه‌های بومی توجه نمی‌کند جشنواره نباید صرفاً به عنوان یک رویداد مقطعی در نظر گرفته شود، بلکه باید بهانه‌ای برای تولید آثار بیشتر و باکیفیت‌تر باشد
احمد محمدتبریزی

جوان آنلاین: سیاوش چراغی‌پور از چهره‌های شاخص بازیگری ایران است که کارنامه هنری‌اش به خوبی نمایانگر سال‌ها حضورش در تئاتر و سینماست. چراغی‌پور در سال ۱۳۷۵ با سریال «دوقلوها» وارد تلویزیون شد و پس از آن فعالیت هنری خود را با اجرای تئاتر ادامه داد. فیلم سینمایی «من، ترانه ۱۵ سال دارم» در سال ۱۳۸۰ اولین تجربه سینمایی او بود. نقش دکتر خاموش در سریال «باغچه مینو» از به یادماندنی‌ترین نقش‌های اوست. 
چراغی‌پور در طول حضور سه دهه‌ای خود در دنیای هنر، در در پروژه‌های نمایشی و تصویری زیادی بازی کرده و توانسته مرز‌های سنتی میان تئاتر و مدیوم‌های تصویری را کم‌رنگ کند. او در این سال‌ها خودش را با بازی در نقش‌های جدی و کمدی زیادی محک زده و در هر کدام از نقش‌ها، بازی استاندارد و قابل‌قبولی را ارائه داده‌است. هنر و انعطاف چراغی‌پور در بازیگری باعث شده تا او حضور مستمر در آثار هنری داشته باشد. 

 ظرفیت ایران در قصه‌های بومی
این بازیگر باتجربه که تا سال‌های اخیر تنها حضوری محدود در آثار ویژه کودک و نوجوان داشت، با نقش‌آفرینی در سریال «دیو و ماه‌پیشونی» و فیلم سینمایی «دختر برقی» گام تازه‌ای برداشت و به شکل جدی‌تری وارد این حوزه شد. با توجه به نزدیکی آغاز سی‌وهفتمین جشنواره فیلم‌های کودکان و نوجوانان، چراغی‌پور در گفت‌و‌گو با «جوان» به مرور خاطراتش از سال‌های نه چندان دور سینما پرداخت و گفت: متأسفانه من مانند بسیاری از عزیزانی که در حوزه کودک و نوجوان فعالیت می‌کنند، به صورت تخصصی در این زمینه کار نکرده‌ام، اما اعتقاد دارم که سال‌هاست در ایران به سینمای کودک به معنای واقعی آن پرداخته نشده‌است. روزگاری بود که خانواده‌ها با فرزندان خود صف‌های طولانی در مقابل سینما تشکیل می‌دادند تا فیلمی را در کنار هم تماشا کنند، اما امروز چنین اتفاقی نمی‌افتد و جای خالی فیلم‌های جذاب برای کودکان به شدت احساس می‌شود. 
چراغی‌پور با اشاره به اینکه در سینمای کودک از نظر مالی نیز امکان بازگشت سرمایه وجود دارد، بیان کرد: اگر سینماگران بتوانند آثار مناسب و باکیفیتی برای کودکان و نوجوانان تولید کنند، قطعاً استقبال خواهد شد، چراکه خانواده‌ها به محتوایی که فرزندانشان تماشا می‌کنند، اهمیت می‌دهند. البته امروزه فضای مجازی، انیمیشن‌ها و تولیدات خارجی بخش زیادی از این فضا را پر کرده‌اند، اما به نظر من ایران ظرفیت بی‌نظیری در زمینه اساطیر، افسانه‌ها، فولکلور و قصه‌های بومی دارد که می‌توانند به فیلم‌های سینمایی ارزشمندی تبدیل شوند. 

 لزوم توجه فیلمنامه‌نویسان به پژوهش
بازیگر سریال «دیو و ماه‌پیشونی» عنوان کرد: متأسفانه نگرش جهانی حاکم بر سینمای کودک و نوجوان، به اندازه کافی به قصه‌های بومی و افسانه‌ها توجه نمی‌کند. لازم است فیلمنامه‌نویسان متعهد و توانمند، با تحقیق و پژوهش، به خلق اثر بپردازند و سپس کارگردانان مجرب، این فیلمنامه‌ها را به آثار ماندگاری تبدیل کنند که هم جنبه سرگرمی داشته باشند و هم حاوی آموزش‌های ارزشمند برای کودکان باشند. وی تأکید کرد: بدون شک سینما می‌تواند بیشترین تأثیر را بر کودکان بگذارد، اما متأسفانه در این زمینه نیز مانند بسیاری از عرصه‌های دیگر، کاستی‌های فراوانی وجود دارد. 
چراغی‌پور درباره آثاری که برای کودکان و نوجوانان کار کرده‌است، توضیح داد: من با آقای حسین قناعت که یکی از کارگردانان دغدغه‌مند این عرصه هستند، در سریال «دیو و ماه‌پیشونی» ۱ و ۲ و فیلم سینمایی «دختر برقی» همکاری داشته‌ام. همچنین در پروژه دیگری به نام «آرزو‌های چپکی» به کارگردانی احمد درویشعلی‌پور، که یک مجموعه چندقسمتی است و هم اکنون در شبکه نمایش خانگی در حال پخش است، ایفای نقش کرده‌ام. 
 نباید نگاه مقطعی به جشنواره داشت
وی عنوان کرد: امروزه کودکان و نوجوانان به دلیل شرایط محیطی و امکاناتی که در اختیار دارند، از هوش، خلاقیت و ذوق بالایی برخوردار هستند و این مسئله در ایران نیز مشهود است. 
این بازیگر با بیان خاطره‌ای از مواجهه مخاطبان کودک و نوجوان بیان کرد: سال‌های پیش، در پروژه‌ای برای کودکان قصه‌گویی انجام می‌دادم که در آن تصاویر و انیمیشن‌های مربوط به داستان در پس‌زمینه نمایش داده می‌شد و این کار برای کودکان بسیار جذاب بود. امروزه نیز برخی از همان جوانان دیروز، خاطرات آن قصه‌ها را به یاد می‌آورند. این مسئله برایم خیلی جالب است که قصه‌هایی که برایشان تعریف می‌کردم پس از سال‌ها در ذهنشان مانده‌است. این موضوع نشان‌دهنده تأثیر عمیق و ماندگار کار برای کودکان است. چراغی‌پور درباره جشنواره فیلم‌های کودکان و نوجوانان گفت: جشنواره نباید صرفاً به عنوان یک رویداد مقطعی در نظر گرفته شود، بلکه باید بهانه‌ای برای تولید آثار بیشتر و باکیفیت‌تر باشد. این بازیگر در پایان با بیان پیشنهادی گفت: لازم است سیاستگذاری‌های مناسبی صورت گیرد تا در جریان جشنواره فیلم‌های کودکان و نوجوانان، حداقل چند فیلم برجسته توسط کارگردانان توانمند خلق و نمایش داده‌شود. در واقع هدف نهایی باید تمرکز بر تولید آثار ماندگار و ثمربخش برای کودکان و نوجوانان باشد. 
سی و هفتمین جشنواره بین‌المللی فیلم‌های کودکان و نوجوانان در سه بخش ملی (فیلم‌های بلند، کوتاه و پویانمایی)، بخش بین‌الملل و بخش ویژه از ۱۲ تا ۱۶ مهر سال جاری با دبیری حامد جعفری در شهر اصفهان برگزار می‌شود.

برچسب ها: تئاتر ، سینما ، سریال
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار